SharePoint

Muistoja 50-vuotis juhlasta

​​​

​MUISTOJA 50-VUOTIS JUHLISTA

Marraskuussa 2015 juhlimme Vintersolin 50-vuotisjuhlia juhlaillallisen, avointen ovien päivän ja konsertin kera. Katso juhlakuvat kuvagalleriasta ja lue myös Vintersolin historiasta.

Kiitos kaikista lahjoista ja onnitteluista 50-vuotispäivänämme! Muistorikkaan juhlan jälkeen työskentelemme taas innolla eteenpäin, jotta mahdollisimman monet henkilöt voisivat edelleen nauttia keskuksemme palveluista. Toivomme samanlaisen hyvän yhteistyön jatkumista seuraaville vuosille.

Pablo González Dorta, Vintersolin toimitusjohtaja

Katso kuvagalleria ...​​​


TÄSTÄ KAIKKI ALKOI

Vintersolin historiaa alkoivat kirjoittaa 1950-luvun lopulla kolme ruotsalaista miestä, joilla oli MS-sairaus. Heidän tavoitteenaan oli löytää paikka, joka tarjoaisi suotuisat elinolosuhteet MS-sairaille. Huolellisten tutkimusten jälkeen he valitsivat pienen kalastajakylän, Los Cristianoksen, joka sijaitsee etelä-Teneriffalla.

Syyskuussa 1958 saapui pieni ryhmä Los Cristianokseen, Bengt Rylander, Karl-Erik Henriksson ja Alf Jonson. Kaikki olivat pyörätuolipotilaita ja matkustivat ilman hoitajia. Heidän mielestään merellä ja ilmastolla oli niin hyväätekevä vaikutus, että he toivoivat monien ruotsalaisten liikuntarajotteisten henkilöiden saavan mahdollisuuden käydä Teneriffalla. Sen vuoksi he kirjoittivat ystävilleen ja tuttavilleen, jotka kärsivät MS- tai muista sairauksista, ja innostivat heitä tulemaan saarelle. Siitä alkaen ruotsalaisten liikuntarajoittesten henkilöiden vierailut Los Cristianoksessa lisääntyivät. Pian miehet päättivät yhdessä vuokrata talon ja jopa myöhemmin palkata ruotsalaisen hoitajan.​​

Paikalliset asukkaat alkoivat kutsua tätä vuokrattua taloa "ruotsalaiseksi taloksi" – "Casa Sueca" espanjaksi. Kylästä löytyi jonkinlainen kuntoutuslaitos, mutta mitä useammat käyttivät sitä, sitä vakuuttuneimmiksi he tulivat että tarvittiin oma, vammaisystävällinen paikka. Bengt Rylander aloitti projektin. Palkattiin ruotsalainen arkkitehti. Rakennuksella, joka vihittiin käyttöön joulukuussa 1963, oli kymmenen vierashuonetta, kokoontumistila ja suuri terassi merinäköalalla. Talo sai nimen Vintersol. Nimen sai myöhemmin Vintersol säätiön kuntoutuskeskus, joka valmistui marraskuussa 1965. Talo sen sijaan sai uuden nimen: "Casa Sueca".​​ Katso VINTERSOL KUNTOUTUSKESKUS...


Katso Ruotsin neuroliiton raportti​​ Vintersolista


​​​​​​​​​​​​Puhelin: +34 922 77 79 00
Fax: +34 922 79 72 50
Sähköposti: ​​vintersol​@vintersol.com
Vastaanoton aukioloajat 2017 (Huom! paikallista aikaa) 
Ma - Pe: 8:00-20:00
La - Su: 9:00-17:00
Pyhäpäivät 2017 (vastaanotto on auki 9:00-16:00): 
6 tammi-, 2 & 28 helmi-, 13 & 14 huhti-, 1 & 30 touko-, 15 elo-, 2 & 12 loka-, 1 marras- ja 6 & 8 & 25 joulukuuta

​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Osoite: Clinica Vintersol C/Nordica 1, 38650 Los Cristianos, Teneriffa, Espanja

 DNV Laatu- ja ympäristösertifioitu© 2014 Clínica Vintersol.