SharePoint

VINTERSOLIN KUNTOUTUSTIIMI JA AVUSTAJAT

​​

Etusivu SUOMI​                    Kuntoutuskeskus​​​​                    Kuntoutus                    Kuntoutustiimi ja avustajatoiminta                    Vintersolin vapaa-aika                    Tarjoukset​​​​​​​Vintersol_personlig_assistent.jpg

VINTERSOLIN KUNTOUTUSTIIMI

 Vintersolin kuntoutustiimiin kuuluu sairaanhoitajia, fysioterapeutteja ja toimintaterapeutteja. Fysioterapia-avustajia, hoitoavustajia ja henkilökohtaisia avustajia on mahdollista varata tarpeen mukaan lisämaksusta.

 Kaikki potilaat tapaavat lääkärin tai sairaanhoitajan kuntoutusjakson ensimmäisten päivien aikana. Riippuen diagnoosista tapahtuu sisäänkirjoittautuminen joko Vintersolin kuntoutuslääkärin, neurologin tai reumatologin kanssa.

 

Fysioterapeutti tai toimintaterapeutti suunnittelee yhdessä potilaan kanssa kuntoutusohjelman, joka perustuu sekä potilaan tavoitteisiin ja toiveisiin, kuin myös  tarpeisiin, jotka tulevat ilmi erilaisista toimintatesteistä. 

Sekä päätavoite että monet osatavoitteet otetaan huomioon fysio- ja toimintaterapiassa.

 

Fysioterapia on henkilökohtaista. Se suuntautuu harjoittamaan lihasvoimaa, liikkuvuutta, tasapainoa, koordinaatiokykyä, sopeutumista rajoituksiin sekä parantamaan kävely- ja liikkumiskykyä. Fysioterapeutit auttavat potilaita myös suunnittelemaan 

oman kuntoutusohjelman esimerkiksi uima-allasta ja/tai kuntosalia varten. Tarjoamme eri tavoitteisia ja vaikeusasteisia ryhmätreenejä klinikkamme eri tiloissa. Tarpeen vaatiessa joitakin ryhmäharjoitteluja ohjaa fysioterapia-avustaja.

 

Myös toimintaterapia on henkilökohtaista. Siinä keskitytään käsien ja käsivarsien toimintaan ja jokapäiväisen elämän aktiviteetteihin (ADL). Harjoitukset tapahtuvat yksityisesti tai ryhmässä, ja niitä on eri tavoitteisia ja vaikeusasteisia.

Esimerkkinä harjoituksista on erityinen käsivoimistelu, jossa treenataan voimaa, liikkuvuutta ja hienomotoriikkaa. Niin fysioterapiassa kuin toimintaterapiassakin potilaat saavat vinkkejä apuvälineistä, jotka helpottavat elämää, 

ja harjoituksista, joita he voivat suorittaa kotona.

 Kuntoutustiimimme kokoontuu joka viikko keskustelemaan potilaiden kuntoutuksesta.

 

Lääkäriä on mahdollisuus tavata koko oleskelun ajan jos ilmenee akuuttia tarvetta. Kuntoutusjakson loppupuolella monitoroimme alkutestien antamat tiedot ja kuntoutuksen tulokset. Kuntoutustiimimme tavoitteena on, että potilas palaa kotiin parantunein fyysisin ja psyykkisin voimin, virkistyneenä ja motivoituneena jatkamaan harjoittelua kotona.​


VINTERSOLIN AVUSTAJATOIMINTA

 Jos tarvitset henkilökohtaista avustusta päivittäin, voi Vintersol järjestää matkan ja majoituksen myös henkilökohtaiselle avustajallesi. Vintersolilla on myös omia henkilökohtaisia avustajia, joita voi palkata tarpeen vaatiessa.

Etuna Vintersolin avustajan palkkaamisesta on, että he tuntevat kuntoutusohjelmamme, tilamme ja ympäristön perusteellisesti. Sen lisäksi vältät ylimääräiset matka- ja majoituskustannukset.

Avustajamme ovat joustavia ja sopeutuvat odotuksiisi ja toiveisiisi. He auttavat jokapäiväisten tarpeidesi, kuten esimerkiksi henkilökohtaisen hygienian ja ruokailujen kanssa, ja ovat tukena vapaa-ajan tai retkien järjestelyissä. Jotta saisit mahdollisimman paljon irti oleskelustasi Vintersolissa, voivat avustajat myös auttaa ryhmä- ja omaharjoittelussa.

Vintersolin henkilökohtaisten avustajien toiminta suunnitellaan ja budjetoidaan Vintersolin avustajakoordinaattorin kanssa. Avustaja tulee varata viimeistään 4 viikkoa ennen saapumistasi.

 

Jos olet avohoitopotilas, voi Vintersol myös tarjota avustajan, mikäli henkilökuntaa on saatavissa toivomallesi ajankohdalle. Avustaja tulee varata vähintään 3 yhtäjaksoiseksi tunniksi päiväaikaan ja 4 yhtäjaksoiseksi tunniksi yöaikaan.  

Voit lähettää tiedustelusi tähän sähköpostiosoitteeseen: assistans@vintersol.com


Lomake Vintersolin avustajan varaamista varten:

VINTERSOLIN AVUSTAJA - VARAUSLOMAKE


APUVÄLINEET
Henkilökohtaiset apuvälineesi, kuten manuaalinen pyörätuoli, nostovaljaat ynnä muut päivittäin tarvitsemasi välineet sinun on hyvä tuoda mukanasi. Samoin sinun tulee tuoda mukanasi matkan aikana tarvitsemasi käyttömateriaalit. Ota yhteyttä Vintersoliin 

​varmistaaksesi minkälaisia apuvälineitä on saatavissa paikan päällä, ja mitkä sinun tulee tuoda mukanasi.


YKSITYISASIAKKAAT

 Mikäli KELA, yrityksesi, säätiösi tai muu taho ei maksa kuntoutusjaksoasi tai  hoitokulujasi, voit varata matkat, majoituksen, ruokailut ja hoidot suoraan Vintersolista. Ota yhteyttä info@vintersol.com tai puhelimitse +34 922 77 79 00.


Kuinka tehokasta hoito lämpimässä ilmastossa on?

Ruotsissa tehtiin vuonna 1998 arviointi reumapotilaiden kuntoutuksesta ulkomailla, joka osoittaa potilaiden aktiivisuuden ja hyvinvoinnin lisääntyneen ja kipujen vähentyneen. Nämä positiiviset vaikutukset näkyivät vielä kuusi kuukautta kuntoutusjakson jälkeenkin.

Arvioitaessa kuntoutuksen vaikutusta neurologisesti vammautuneisiin potilaisiin huomattiin elämänlaadun kohentuminen. Potilaat pystyivät suoriutumaan testeistä paremmin, koska olivat oppineet kompensoimaan toiminnallisia rajoituksiaan, käyttämään tehokkaammin sopivia apuvälineitä ja sopeuttamaan lähiympäristöään tarpeisiinsa.

Monet, jotka ovat käyttäneet kuntoutusjaksoja ulkomailla, löytävät erilaisten harjoittelumahdollisuuksien lisäksi myös muita positiivisia vaikutuksia. Tavataan muita henkilöitä, joilla on samanlainen elämäntilanne ja vaihdetaan kokemuksia.     

On positiivista myös päästä täysin irti työympäristöstä ja arkipäiväisistä tehtävistä, kuten siivouksesta, ruokaostoksista ja ruuanlaitosta.

Lue myös seuraava liite Suomessa tehdystä tutkimuksesta: Ilmastokuntoutuksen vaikutukset nivelpsoriasista sairastavilla 23.11.2010

 

Minkälaisia tavoitteita voin saavuttaa kuntoutuksella?

Tavallisesti hoidot ja kuntoutus määrätään lääkärin, sairaanhoitajan tai fysioterapeutin/toimintaterapeutin suosituksesta. On tärkeää, että kerrot oman henkilökohtaisen tavoitteesi. On parempi muodostaa konkreettisia tavoitteita yleisten sijaan, 

esimerkiksi voida pukeutua itse, jolloin lääkintävoimistelijat ja työterapeutit keskittävät hoidot lisäämään käsivarsien ja lonkkien liikkuvuutta. Sen lisäksi täytyy myös harjoitella käsien iso- ja hienomotoriikkaa. 

Toinen konkreettinen tavoite voi myös olla voida nousta ylös rappusia, jolloin harjoitukset suunnataan nilkkojen ja jalkojen vahvistamiseen sekä kävelykyvyn parantamiseen.​

 
​​​​​​​​​​​​Puhelin: +34 922 77 79 00
Fax: +34 922 79 72 50
Sähköposti: ​​vintersol​@vintersol.com
Vastaanoton aukioloajat 2017 (Huom! paikallista aikaa) 
Ma - Pe: 8:00-20:00
La - Su: 9:00-17:00
Pyhäpäivät 2017 (vastaanotto on auki 9:00-16:00): 
6 tammi-, 2 & 28 helmi-, 13 & 14 huhti-, 1 & 30 touko-, 15 elo-, 2 & 12 loka-, 1 marras- ja 6 & 8 & 25 joulukuuta

​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Osoite: Clinica Vintersol C/Nordica 1, 38650 Los Cristianos, Teneriffa, Espanja

 DNV Laatu- ja ympäristösertifioitu© 2014 Clínica Vintersol.